Kjæraste på boks. Eller dag 2,7

Endelig er vi heime! Deeeeilig :) Veldig kjekt å vere hos Anne Britt og gjengen, men det er likevel kjekkast å vere heime.

Fredag 28. og laurdag 29. mars vart Nia inseminert med Davidoff :) No ventar den ulidelig Nia dag 1spennande tida fram til vi får stadfesta om det er kvalpar inni magen til Nia. Akkurat no ligger dei befrukta egga inni eggledarane/livmora og skal «godgjere» seg i om lag 17-22 dagar før dei fordelar seg likt i dei to horna av livmora og byrjar feste seg. Fram til då kan Heidi gå rundt og spekulere i vilden sky om det blir kvalpar eller ikkje. Sjansen er veldig stor, om lag 90%, for at det vert kvalpar :) Bildet av Nia er teke på fredagen, altså ved «0-punktet» :)

Engste seg, det gjorde Heidi då ho venta på pakken frå Nederland. Torsdag morgon vart «kjærasten» sendt frå klinikken i Nederland, og med sporingsnummer var det enkelt å Daviibokshalde orden på kvar den reiste. Eller so trudde vi. Fredag morgon var det ingen som var heilt sikker på kvar kjærasten var blitt av, minst av alle fraktselskapet. Huttetu! Mistanken om at den har vore ein snartur innom Finland før den kom til Noreg er stor. Reiseruta har då vore Nederland, Belgia, Finland og til slutt Stavanger. Skal sjå at dette kullet vert bra reisevande, dei starta tidleg :) Sjølve insemineringa gikk heilt greit. Det er nesten so ein kan bli skuffa; med alt forarbeidet og logistikken som måtte ordnast, så tok det berre nokre få minutt å gjennomføre insemineringa. Igjen, takk til Henk og Edith Salm (Paerdecroon Kennel) for at vi får lov til å bruke Davidoff. Henk har i tillegg vore hjelpsam og ordna alt det praktiske i Nederland med klinikken og transporten. Davidoff har fått ekstra god kost siste vekene, viktig at det kommande Bright-kullet har det beste utgangspunktet :) Nia har og fått spesialtilpassa for sidan løpetida starta.

Vel heime venta ei lita overasking på Heidi og Nia: Zulu har og fått løpetid. Ikkje noko rart i og med at tisper som bur saman ofte løper samstundes, men det hadde vore greit for DSC_0284Stitch å få ei lita pause mellom løpetidene. Men som den barske karen han er, så taklar han slikt med syting og plystring 😀 Stitch har jobba mykje ute i dag, sammen med Karl-Arne. Eller når sant skal seiast, så har han sola seg, lagt på varmt underlag og hatt varm frakk på. Tykkjer han kler rosa, eg 😉 Akkurat no ligg han ved sidan av Heidi og søv tungt. Blir sliten av å syte, må skjønne 😀