OL og slikt.

Petter Northug sprinter alt han er kar for oppover bakkane. Radio er greit å ha når TV-bilda ikkje er tilgjengelige her i huset. Uansett, interessa er ikkje heilt den store korkje hos bikkjene eller meg. Mykje betre med ein tur i skogen :)

Sidan sist eg skreiv har Nia hatt seg ei økt med sjukdom. Eg, som alltid har vore glad for at vi ikkje har hatt sjuke hundar, fikk bekrefta at det aller beste er friske dyr. Nia vart dårleg på lørdagen, og eg trudde det var ein UVI (blærebetennelse). Så ho fekk tranebærkapslar i håp om at det kunne dempe ubehag til vi kom oss til veterinær på mandagen. Søndag kveld vart Nia pluttselig veldig dårlig, med høg feber, stiv muskulatur og bittelitt oppkast. Mandag sto vi klar når veterinæren åpna, og jenta fikk hjelp. Nia har som vanleg vore effektiv når ho først skulle bli sjuk. Både ein UVI samt at ho hadde ete på seg (noko ute i skogen) matforgiftning. Sistnevnte var nok skylda i feber og elende. Antibiotika og febernedsettande ga kjapt resultat, og no er Nia seg sjølv :) Tusen takk til Flora Dyreklinikk som slapp oss til med ein gong.

Ifølge Stitch-O-meteret vårt, er Nia byrja på opplading til løpetid. Ho er slettes ikkje like spennande som nKanga, som er så lekker og velduftande at Stitch formelig tripper rundt ho. Normalt sett hadde eg sagt at det er ca 8 veker til Nia kjem i løpetid, men med nKanga tydelig nærare løpetid enn Nia kan det fort bli endringar hos Nia. Det er eit kjent faktum at tisper som er mykje sammen kan trigge løpetid hos kvarandre. Kanskje Nia overrasker oss og kjem tidlegare i løpetid enn forventa? Det gjere ikkje noko, Davidoff er klar, han :)

Zulu-spretten er ei artig ung dame. Hoppande glad og lykkelig spring ho rundt på marka som ein litt forvokst greyhound. Ho har ikkje tid til å trave, det er full rulle heile tida når vi er ute. Unntaket er om ho finner seg ein ekstra god pinne ho kan flise opp. Inne er ho roa sjølv, nyter å ha ein unghund som er så avslappa inne. Ho og Nia har inn i mellom samarbeid i førebuing og gjennomføring av ansiktskirurgi på Eira sine bamsar. Nia åpner dører, Zulu velger pasient. Sammen fikser dei operasjon….

Neste innlegg skal komme om fire dager. Då er nemleg Atom-gjengen 1 år!