5 veker, straks :)

Tenk at kvalpane er 5 veker i morgon. Dette har vore 5 korte veker, og eg håpar nesten at dei siste tre vekene går sakte. Kvalpane er ei fryd å vere saman med. Dei søv forsatt mykje, men når dei først er vakne er det full rulle, heilt til dei pluttselig er  sovna igjen. Eit av dagens høgdepunkt er når dei skal ha mat. Då bruker eg samme lokkinga som på hønene, og dei kjem stormande over golvet. Då går det unna :) Små potar i full fart.

Dei er ikkje beskjedne i matfatet! Ikkje er dei så nøye med om dei trakkar i matfatet heller, så lenge dei får tak i maten. Unntaket er vesle Line. Ho eter like mykje som sine søsken, men må ha vore ei fisefin by-frøken i eit tidlegare liv 😉 Pertentelig og ingen slubbing, takk :) Kanskje i frå Bergen? Ho drakk sikkert te med veslefingeren rett ut :) Storm (tidlegare Dentist) og Sture er kjappe i matfatet, og deler gjerne av dei andre sin mat. I går fekk dei ormekur (fysj&fy&æsj&pføy!) og var på vekta. Og sånn omtrenteleg veg dei mellom 3,6 og 5 kilo. Ytterpunkta er Line og Mio, dei andre ligger ganske så jevnt midt mellom.

DSC_0010No har kvalpane nesten heile kjøkkenet til fri disposisjon. Innimellom går turen inn på stua. Alt skjer i full fart. Støvsugeren går, stereoen byr på fyrverkeri og på TV-en går Hannah Montana (Usikker på om det er betre en Justin Bieber, men…). Kvalpane undersøker og bryr seg ikkje med lydane. Sokkar og andre klesplagg vert jakta på og behørig fillerista. Dei bryter og leikar med kvarandre. Pipe-hønene er kjekke, så kjekke at Nia no samlar dei sammen og går på loftet med dei. Der legger ho dei ned ved sidan av senga mi. Usikker på korleis eg skal tolke det 😉 Etter mykje leik er dei tilbake på saueskinnet på kjøkkenet. Då er det på tide med litt søvn, slik at ein er klar for neste runde med herjing. Berre sjå kor fine dei er når dei søv: Englefjes
Den kommande veka blir det mykje som skjer for kvalpane. Då er det ikkje bare å få besøk, då er det ut på tur og besøke andre :) Bilkjøring er dei jo vant til allerede, men det skal fyllast på med andre inntrykk. Verda er stor og det er mykje som må opplevast. Gleder meg til den kommande veka og dei opplevingane som ventar på oss :)
I dag har det vore besøk, ekstra stas var det med Astrid. Ho dirigerer kvalpar med stor sjølvsikkerhet og delte ut kos til dei kvalpane som var våkne. Den jenta har dyretekke som få er forunt å ha.

DSC_0056 DSC_0041
Dei fleste kvalpane har no nye heimar å flytte til. Eg ar byrja å kvi meg til at dei skal reise. Godt at vi skal behalde eine jenta (Line eller Lisja), ellers hadde det blitt stusselig. Det er så godt å løfte opp ein kvalp og la den legge hodet inn til halsen for litt kos. Dei gode koselydane blir ein heilt varm rundt hjartet av å høyre.

Eira og Sture driver med bur-trening… og ser på One Direction. Usikker på kven det er mest synd på…

DSC_0029

DSC_0033Eira  og Sture